Montáž sprchové vaničky způsobem podezdívky

Rozlišujeme dvě základní typy sprchových vaniček: samonosné a vaničky určené na podezdění. Samonosné vaničky se upevňují na vydlážděnou podlahu a vaničky na podezdění je potřeba umístit do vyzděného lůžka a obezdít.

Jak podezdít sprchovou vaničku

1. Plánování a příprava Montáž sprchové vaničky způsobem podezdívky vyžaduje pečlivé plánování a přípravu. Určete polohu vaničky v koupelně a určete, kde budou potrubí pro přívod vody a odpad. Při plánování zohledněte výšku a polohu odtoku, která by měla být kompatibilní s designem vaničky.

2. Příprava prostoru Prostor, kde bude vanička umístěna, by měl být připraven tak, aby bylo možné instalovat dno vaničky rovně a bez mezer. Vyčistěte a připravte podklad, vytvořte podezdívku z betonu nebo cihel tak, aby odpovídala tvaru a rozměrům vaničky.

3. Instalace potrubí Instalujte potrubí pro přívod vody a odpad. Potrubí pro odpad by mělo být nainstalováno tak, aby odpovídalo polohě odtoku v vaničce.

4. Umístění vaničky Umístěte vaničku na podezdívku a zkontrolujte, jestli je vodorovně rovná pomocí vodováhy. Pokud tomu tak není, provedete úpravy, dokud vanička nebude vodorovně rovná.

5. Připojení odpadu Připojte vaničku k odpadu podle pokynů výrobce. Ujistěte se, že je těsné spojení mezi vaničkou a odpadem.

6. Zkouška Napusťte vaničku vodou a zkontrolujte, zda voda správně odtéká a zda nejsou žádné úniky.

7. Dokončení Po kontrole napojení a funkčnosti napojte vaničku na přívod vody. Poté proveďte podezdívku kolem vaničky a vyzdívejte zeď kolem vaničky. Jakmile je vše hotovo, můžete dokončit okolí vaničky obklady nebo dlažbu.

Pamatujte, že montáž sprchové vaničky způsobem podezdívky je náročná a často vyžaduje odborné dovednosti. Pokud si nejste jisti, doporučujeme obrátit se na odborníka.

Montáž sprchové vaničky způsobem podezdívky

Ukázka sprchové vaničky Ravak

 Vyberte si z naší nabídky sprchových vaniček

Naše sprchové vaničky jsou speciálně navrženy pro pohodlí a bezpečnost při sprchování. Jsou k dispozici v různých tvarech, velikostech a materiálech, takže si můžete vybrat sprchovou vaničku, která bude odpovídat vašim potřebám a rozpočtu. Existují vaničky s různými typy protiskluzových funkcí, které pomáhají zabránit nehodám. Sprchové vaničky jsou pohodlné, bezpečné a snadno čistitelné. Navíc mohou být dostupné za rozumné ceny. Je to skvělý způsob, jak zvýšit bezpečnost a pohodlí vašeho sprchového koutu.