Montáž sprchového žlabu: Průvodce krok za krokem

Sprchové žlaby jsou stále oblíbenějším řešením v moderních koupelnách, a to díky své estetické stránce, funkčnosti a snadné údržbě. Jejich montáž je přitom relativně snadná, avšak vyžaduje pečlivou přípravu a důkladnou práci. Následující text je podrobným návodem, jak na to.

1. Výběr sprchového žlabu

Před montáží je třeba pečlivě vybrat sprchový žlab. Důležitými parametry jsou jeho délka, hloubka, tvar a materiál. Ujistěte se, že žlab odpovídá potřebám vaší koupelny a že má správné rozměry pro dané místo.

2. Příprava místa pro instalaci

Před začátkem instalace je nutné připravit místo, kde bude sprchový žlab umístěn. Místo musí být čisté a rovné. Pokud se jedná o instalaci v nové koupelně, postupujte podle plánu a dodržujte všechny předepsané rozměry a úhly.

3. Montáž sprchového žlabu

Samotná instalace sprchového žlabu probíhá následovně:

  • Vytvoření otvoru pro odpad: Nejdříve je nutné vytvořit otvor pro odpad podle návodu výrobce. Otvor musí být dostatečně velký a správně umístěný, aby odpadová voda mohla volně odtékat.

  • Umístění žlabu: Sprchový žlab se umístí do předem připraveného otvoru a jeho poloha se pečlivě oznámí.

  • Připevnění žlabu: Poté se žlab připevní k podkladu pomocí vhodných upevňovacích prvků dle návodu výrobce. Důležité je zajistit, aby byl žlab pevně a rovnoměrně připevněn.

  • Připojení odpadu: Následuje připojení odpadu k žlabu. Opět postupujte podle pokynů výrobce, aby bylo zajištěno správné fungování odpadu.

4. Dokončení instalace

Po instalaci sprchového žlabu je třeba dokončit zbylé práce - instalovat těsnění, položit obklady či dlažbu, připojit vodovodní přípojky apod.

5. Kontrola a údržba

Po dokončení instalace je nutné provést kontrolu funkčnosti. Pravidelně kontrolujte, zda je žlab stále pevně připevněn a zda voda správně odtéká. Pravidelná údržba žlabu zahrnuje čištění a odstraňování nečistot, což přispívá k jeho dlouhé životnosti.

Montáž sprchového žlabu sice vyžaduje určité dovednosti a zručnost, ale s pečlivým plánováním a správným postupem je to úkol, který zvládne zručný kutil. Doufáme, že vám tento návod pomůže při montáži sprchového žlabu ve vaší koupelně.

Videonávod pro montáž sprchového žlabu

Pokud se chcete podívat i na videonávod jak na montáž odtokového žlabu, tak doporučujeme video od RAVAK.

Vyberte si z naší nabídky sprchových žlabů

Objevte naši širokou nabídku elegantních a funkčních sprchových žlabů, které se stanou nejen praktickou, ale i estetickou součástí vaší koupelny. Vyberte si ze širokého spektra délek, tvarů a materiálů podle vašich potřeb a preferencí.