Jak si vybrat sprchový kout? Velký průvodce nákupem sprchového koutu

Při výběru sprchového koutu je důležité zvážit několik faktorů, abyste si mohli vybrat sprchový kout, který bude vyhovovat vašim potřebám a bude se hodit do vaší koupelny. Zde je několik věcí, na které byste se měli zaměřit:

  1. Velikost: Zvažte velikost sprchového koutu a zjistěte, zda se vejde do vaší koupelny. Měli byste také zvážit, zda budete potřebovat sprchový kout s vaničkou nebo s vanou.

  2. Design: Existují různé styly sprchových koutů, takže si můžete vybrat něco, co se hodí k vašemu interiéru. Zvažte, zda chcete sprchový kout s otevíracími dveřmi nebo bez nich, a zda chcete něco jednoduššího nebo bohatšího.

  3. Funkčnost: Zjistěte, jaké funkce jsou pro vás důležité a vyberte si sprchový kout, který splňuje vaše požadavky. Například pokud chcete sprchový kout s masážními tryskami nebo s teplou vodou, zvažte značky, které takové funkce nabízejí.

  4. Materiál: Sprchové kouty jsou vyrobeny z různých materiálů, jako je sklo, akryl nebo keramika. Zvažte, jaký materiál je pro vás nejlepší, a zjistěte, které značky jej používají.

  5. Cenový rozsah: Určete si svůj rozpočet a vyberte si sprchový kout, který se vejde do vašeho rozpočtu. Je dobré porovnat ceny různých značek a vybrat nejlepší možnou volbu.

Jak si vybrat sprchový kout? Velký průvodce nákupem sprchového koutu

Ukázka sprchového koutu Sanswiss

Sprchové kouty podle značky

Při výběru sprchového koutu podle značky je důležité zvážit několik faktorů. Zde je několik věcí, na které byste se měli zaměřit:

  1. Kvalita: Vyberte si značku, která je známá pro svou kvalitu a spolehlivost. To vám pomůže zajistit, že zařízení bude trvat déle a bude se spolehlivě chovat.

  2. Design: Zvažte, jaký styl sprchového koutu se hodí do vaší koupelny. Existují různé značky, které se specializují na různé styly, takže si můžete vybrat něco, co se hodí k vašemu interiéru.

  3. Funkčnost: Zjistěte, jaké funkce jsou pro vás důležité a vyberte si sprchový kout, který splňuje vaše požadavky. Například pokud chcete sprchový kout s masážními tryskami, zvažte značky, které je nabízejí.

  4. Cenový rozsah: Určete si svůj rozpočet a vyberte si sprchový kout, který se vejde do vašeho rozpočtu. Je dobré porovnat ceny různých značek a vybrat nejlepší možnou volbu.

  5. Recenze: Přečtěte si recenze ostatních lidí, kteří si sprchový kout od dané značky již koupili. To vám pomůže získat lepší představu o tom, co můžete očekávat od daného zařízení.

Sprchové kouty podle rozměrů

Při výběru sprchového koutu podle rozměrů je důležité zvážit několik faktorů, abyste si mohli vybrat sprchový kout, který bude vyhovovat vašim potřebám a bude se hodit do vaší koupelny. Zde je několik věcí, na které byste se měli zaměřit:

  1. Velikost vaší koupelny: Předtím, než si vyberete sprchový kout, zjistěte, zda se vejde do vaší koupelny. Měli byste zvážit, zda máte dostatek místa pro otevírací dveře nebo zda byste raději měli sprchový kout bez dveří.

  2. Vanička nebo s vanou: Zvažte, zda chcete sprchový kout s vaničkou nebo s vanou. Vaničky jsou menší a snadněji se vejdou do menších prostor, zatímco vany jsou větší a mohou být vhodnější pro rodiny nebo pro lidi, kteří si rádi dají horkou koupel.

  3. Měření: Přesně změřte místo, kde bude sprchový kout umístěn, a zjistěte, jaké rozměry bude mít sprchový kout, abyste se ujistili, že se vejde do vaší koupelny. Měli byste také zvážit, zda budete potřebovat nějaký prostor navíc pro manipulaci nebo pro úložné prostory.

  4. Přístup k elektřině: Zjistěte, zda budete muset přidat elektrické zásuvky nebo zda budete potřebovat přívod vody pro sprchový kout. To by mělo být zohledněno při určování rozměrů sprchového koutu.

  5. Přístup pro osoby se sníženou pohyblivostí: Pokud máte nebo očekáváte návštěvy osob se sníženou pohyblivostí, zvažte zakoupení bezbariérového sprch.

Sprchové kouty podle šířky

Pokud chcete vybrat sprchový kout podle šířky, měli byste nejprve zvážit několik faktorů. Zde je několik tipů, jak vybrat sprchový kout, který bude pro vás nejvhodnější:

  1. Měřte velikost místnosti: Než začnete vybírat sprchový kout, měli byste změřit velikost místnosti, ve které bude umístěn. To vám pomůže zjistit, kolik prostoru máte k dispozici a jaký velikosti sprchový kout byste mohli zvolit.
  2. Zvažte své potřeby: Měli byste také zvážit své osobní potřeby a požadavky. Pokud potřebujete větší sprchový kout pro pohodlné mytí, měli byste zvolit větší velikost. Pokud máte omezený prostor, můžete zvolit menší sprchový kout.
  3. Zvažte styl a design: Sprchové kouty se vyznačují různými stylem a designem. Měli byste zvážit, jaký styl nejvíce vyhovuje vašemu interiéru a zda chcete, aby sprchový kout zapadal do celkového vzhledu místnosti.
  4. Zvažte cenu: V neposlední řadě byste měli zvážit cenu sprchového koutu. Existují sprchové kouty v různých cenových rozmezích, takže byste měli vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašemu rozpočtu.

Vždy je také dobré se poradit s odborníkem nebo navštívit showroom, abyste mohli vidět a vyzkoušet různé modely sprchových koutů. To vám pomůže lépe rozhodnout, který bude pro vás nejlepší.

Sprchové kouty podle výšky

Pokud chcete vybrat sprchový kout podle výšky, měli byste nejprve zvážit několik faktorů. Zde jsou několik tipů, jak vybrat sprchový kout, který bude pro vás nejvhodnější:

  1. Měřte výšku stropu: Než začnete vybírat sprchový kout, měli byste změřit výšku stropu ve místnosti, ve které bude umístěn. To vám pomůže zjistit, zda máte dostatečnou výšku pro pohodlné používání sprchového koutu
  2. Zvažte svou výšku: Měli byste také zvážit svou vlastní výšku. Pokud jste vyšší než průměrná osoba, měli byste zvolit sprchový kout s vyšší stěnou, abyste mohli pohodlně stát pod ním. Naopak, pokud jste nižší, můžete zvolit sprchový kout s nižší stěnou.
  3. Zvažte styl a design: Sprchové kouty se vyznačují různými stylem a designem. Měli byste zvážit, jaký styl nejvíce vyhovuje vašemu interiéru a zda chcete, aby sprchový kout zapadal do celkového vzhledu místnosti.
  4. Zvažte cenu: V neposlední řadě byste měli zvážit cenu sprchového koutu. Existují sprchové kouty v různých cenových rozmezích, takže byste měli vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašemu rozpočtu.

Sprchové kouty podle ceny

Cena sprchového koutu se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, jako je velikost, materiál, design a funkce. Obecně lze říci, že ceny sprchových koutů se pohybují v rozmezí od několika tisíc do několika desítek tisíc korun.

Pokud máte omezený rozpočet, můžete se poohlédnout po levnějších modelech s jednodušším designem a bez příliš mnoha funkcí. Pokud máte větší rozpočet, můžete si dovolit koupit dražší model s více funkcemi a lepším designem.

Je důležité si uvědomit, že levnější modely nemusí být nutně horší kvality než dražší modely. Můžete si vybrat sprchový kout, který se vejde do vašeho rozpočtu a zároveň splňuje vaše požadavky. Je dobré porovnat ceny různých značek a modely, abyste si mohli vybrat nejlepší možnou volbu.

Sprchové kouty podle tvaru

Při výběru tvaru sprchového koutu byste měli zvážit několik faktorů, abyste si mohli vybrat tvar, který bude vyhovovat vašim potřebám a bude se hodit do vaší koupelny. Zde je několik věcí, na které byste se měli zaměřit:

  1. Velikost koupelny: Zvažte velikost vaší koupelny a zjistěte, zda máte dostatek místa pro sprchový kout, který máte v úmyslu zakoupit. Například pokud máte menší koupelnu, může být vhodnější zvolit menší tvar, jako je čtvercový nebo obdélníkový sprchový kout.
  2. Design interiéru: Zvažte styl a design vaší koupelny a vyberte si tvar sprchového koutu, který se hodí k vašemu interiéru. Například pokud máte moderní koupelnu, může se hodit rohový nebo třístěnný sprchový kout.
  3. Funkce: Zjistěte, jaké funkce jsou pro vás důležité a zvažte, zda by některý z tvarů sprchového koutu mohl vyhovovat vašim požadavkům. Například pokud chcete sprchový kout s masážními tryskami, může se hodit tvar, který umožňuje snadnější přístup ke všem tryskám.
  4. Přístup pro osoby se sníženou pohyblivostí: Pokud máte nebo očekáváte návštěvy osob se sníženou pohyblivostí, může se hodit tvar sprchového koutu, který umožňuje snadnější přístup. Například tvar čtvrtkruhový nebo rohový může být vhodnější pro osoby se sníženou pohyblivostí.
  5. Osobní preference: Nakonec zvažte své osobní preference a vyberte si tvar sprchového koutu.

Jak si vybrat sprchový kout? Velký průvodce nákupem sprchového koutu

Ukázka obdélníkového sprchového koutu Ravak

Sprchové kouty podle barvy profilu

Při výběru barvy profilu sprchového koutu byste měli zvážit několik faktorů, abyste si mohli vybrat barvu, která bude vyhovovat vašim potřebám a bude se hodit k designu vaší koupelny. Zde je několik věcí, na které byste se měli zaměřit:

  1. Design interiéru: Zvažte styl a design vaší koupelny a vyberte si barvu profilu, která se hodí k vašemu interiéru. Například pokud máte koupelnu s moderním designem, může se hodit stříbrná nebo černá barva profilu.
  2. Barva obkladů a dlaždic: Zvažte barvu obkladů a dlaždic ve vaší koupelně a vyberte si barvu profilu, která se k nim hodí. Například pokud máte bílé obklady a dlaždice, může se hodit bílý profil.
  3. Barva koupelnových sanitárních předmětů: Zvažte barvu vašich koupelnových sanitárních předmětů, jako je umyvadlo nebo toaleta, a vyberte si barvu profilu, která se k nim hodí. Například pokud máte chromové sanitární předměty, může se hodit chromový profil.
  4. Osobní preference: Nakonec zvažte své osobní preference a vyberte si barvu profilu, která se vám líbí. Můžete si vybrat jednu z následujících  barev:

Sprchové kouty podle typu dveří

Při výběru typu otevírání dveří u sprchového koutu byste měli zvážit několik faktorů, abyste si mohli vybrat typ otevírání, který bude vyhovovat vašim potřebám a bude se hodit do vaší koupelny. Zde je několik věcí, na které byste se měli zaměřit:

  1. Velikost koupelny: Zvažte velikost vaší koupelny a zjistěte, zda máte dostatek místa pro sprchový kout se dveřmi, které budou otevírat dovnitř nebo ven. Pokud máte menší koupelnu, může se hodit typ otevírání, které nezabírá moc místa, jako jsou posuvné dveře nebo skládací dveře.
  2. Design interiéru: Zvažte styl a design vaší koupelny a vyberte si typ otevírání, který se hodí k vašemu interiéru. Například pokud máte koupelnu s moderním designem, může se hodit posuvné otevírání nebo skládací dveře.
  3. Přístup pro osoby se sníženou pohyblivostí: Pokud máte nebo očekáváte návštěvy osob se sníženou pohyblivostí, může se hodit typ otevírání, které umožňuje snadnější přístup. 

Jak si vybrat sprchový kout? Velký průvodce nákupem sprchového koutu

Ukázka sprchového koutu s dvoudílnými posuvnými dveřmi Ravak

Nejoblíbenější kategorie sprchových koutů