Tmelení sprchového koutu

Tmelení sprchového koutu je důležité pro zajištění těsnosti a ochrany proti vlhkosti. Pokud je sprchový kout špatně tmelený, může to způsobovat problémy s vlhkostí a plísněmi a zhoršovat kvalitu vzduchu v koupelně. Zde je několik kroků, jak na tmelení sprchového koutu:

  1. Připravte si potřebné nástroje a materiály: Budete potřebovat tmel, špachtli, nůžky, vlhčené ubrousky a vodu.

  2. Odstraňte starý tmel: Použijte špachtli a nůžky k odstranění starého tmelu ze spár mezi dveřmi a stěnou sprchového koutu. Odstraňte všechny nečistoty a nečistoty z těsnění.

  3. Připravte tmel: Použijte špachtli k vytažení požadované množství tmelu z tuby a namažte ho na špachtli.

  4. Naneste tmel: Použijte špachtli k nanášení tmelu do spár mezi dveřmi a stěnou sprchového koutu. Tmel by měl být nanášen v rovnoměrné vrstvě a měl by těsně přiléhat k obou povrchům.

  5. Vyhlaďte tmel: Použijte vlhčený ubrousek nebo prst k vyhladění tmelu a odstranění přebytečných nečistot.

  6. Nechte tmel zaschnout: Nechte tmel zaschnout podle doporučení výrobce, obvykle je to několik hodin nebo do druhého dne. Po úplném zaschnutí by mělo být těsnění pevné a bez viditelných spár.

Tmelení sprchového koutu

Tmelení sprchového koutu. Zdroj: freepik.com

Při tmelení sprchového koutu je důležité postupovat opatrně a dodržovat pokyny výrobce tmelu. Měli byste také zvážit použití vhodného tmelu pro sprchové kouty.

Videonávod jak na utěsnění sprchového koutu

Pokud se chcete podívat na videonávod jak na utěsnění sprchového koutu pomocí tmelu, doporučujeme se podívat na následující video.

Vyberte si z naší nabídky sprchových koutů

Nejoblíbenější kategorie sprchových koutů