Jak vyčistit sprchový kout?

Sprchový kout se může časem zašpinit a zaplavit špínou, což může ztěžovat jeho používání a způsobovat zápach. Je důležité pravidelně čistit sprchový kout, abyste ho udrželi v dobrém stavu a zajistili si hygienické a příjemné prostředí pro koupání.

Zde je několik tipů, jak vyčistit sprchový kout:

1. Odstraňte vodní kámen: Vodní kámen se může vytvářet na stěnách a dveřích sprchového koutu z usazenin vápníku a železa. Můžete použít speciální prostředky na odstraňování vodního kamene nebo přírodní prostředky, jako je octový roztok nebo citronová šťáva.

2. Odstraňte špínu a nečistoty: Použijte měkký hadřík nebo kartáč a mycí prostředek na odstranění špíny a nečistot ze stěn a dveří sprchového koutu.

3. Očistěte těsnění: Těsnění mezi dveřmi a stěnou sprchového koutu se může začít zanášet nečistotami a bakteriemi. Použijte měkký kartáč a mycí prostředek k vyčištění těsnění a odstranění nečistot.

4. Ošetřete povrch: Po vyčištění sprchového koutu můžete použít speciální ochranný prostředek na podporu lesku a ochrany povrchu před špínou a vodním kamenem.

Při čištění sprchového koutu byste měli postupovat opatrně, abyste nepoškodili povrch nebo těsnění. Měli byste také používat pouze vhodné čisticí prostředky a nástroje, které nejsou příliš agresivní.

Jak vyčistit sprchový kout?

Jak vyčistit sprchový kout? Zdroj: freepik.com. 

Snadnějšímu čištění může předcházet i pečlivý výběr sprchového koutu

Při plánování rekonstrukce koupelny nebo výběru nového sprchového koutu je důležité zvážit nejen estetické aspekty, ale také praktičnost a snadnost údržby. Čištění sprchového koutu může být náročné, zvláště pokud je vyroben z materiálů, které snadno shromažďují vodní kámen a nečistoty. Zde jsou některé typy sprchových koutů, které jsou ideální pro snadné čištění a udržování:

  1. Skleněné sprchové kouty s povrchovou úpravou: Sklo je oblíbeným materiálem pro sprchové kouty pro jeho moderní vzhled a schopnost propouštět světlo. Nicméně, sklo může snadno shromažďovat vodní kámen a nečistoty. Skleněné sprchové kouty s povrchovou úpravou, jako je například Antidrop nebo Coated Glass, mají však speciální vrstvu, která brání usazování nečistot, usnadňuje čištění a prodlužuje životnost skla.

  2. Sprchové kouty z akrylátu: Akrylát je dalším materiálem, který je oblíbený pro sprchové kouty. Je lehký, odolný a snadno se čistí. Akrylátové sprchové kouty jsou navíc obvykle dostupné v mnoha designech a barvách, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe odpovídá vašemu vkusu a stylu koupelny.

  3. Bezrámové sprchové kouty: Bezrámové sprchové kouty jsou moderní a elegantní volbou, která také usnadňuje čištění. Bez rámu neexistují těžko dostupná místa, kde by se mohly hromadit nečistoty, takže udržování těchto sprchových koutů čistých je mnohem snazší.

Při výběru sprchového koutu je také důležité zvážit typ dveří. Posuvné dveře mohou být těžké čistit, zatímco otevírací dveře nabízejí snadnější přístup k čištění.

Nakonec, bez ohledu na typ sprchového koutu, který si vyberete, pravidelné čištění a údržba jsou klíčové pro udržení jeho vzhledu a funkčnosti. Pokud si vyberete sprchový kout, který je snadno čistitelný a udržovatelný, ušetříte čas a úsilí a dlouhodobě také peníze.